Head klubikaaslased!
Meie hulgast lahkus 6. veebruaril 2021 igaviku vetele kauaaegne hea merekaaslane JÜRI KIVI.
Jüri Kivi sündis 30. novembril1939. aastal. Juba lapsest saati oli tema kutsumuseks meri. Kooliajal unistas Jüri merekooli astumisest, aga vanemate küüditamine oli piisav põhjus, miks merekool Jürile suletuks jäi. Nii jätkas ta õpinguid Tallinna Ehitustehnikumis ja Tallinna Polütehnilises Instituudis, mille lõpetas 1969. aastal ehitusinsenerina. 1969 -1976 töötas Jüri Metsamajanduse ja Looduskaitse Ministeeriumi SKB peainsenerina. Edasi viis elutee Jüri tööle Harju KEK-i, kus ta töötas osakonnajuhatajana ja hiljem peaspetsialistina kuni 2015 aasta sügiseni.
Armastus mere vastu tõi Jüri juba varajases nooruses purjetamise juurde. Alustas ta purjetamisega tollases Spartaki Jahtklubis. Seoses ajateenistusega tollases N. Liidus õnnestus Jüril jääda Tallinna VMS klubisse purjetama. Teda jätkus merele ja jääle. Nii purjetamises kui jääpurjetamises jõudis ta nii Eesti kui ka suure N. Liidu tippu, võites hulganisti medaleid erinevatel jahtidel ja jääpurjekate klassides. Aktiivselt osales Jüri ka Muhu Väina regattidel, olles Bossanova meeskonna liikmena alati tõsiseltvõetav konkurent.
Ka kohtunikuna ja mõõtjana oli Jüri tunnustatud tegija, osaledes muu hulgas ka 1980. a. Tallinna olümpiaregatil ja hilisematel maailmameistrivõistlustel.
Oma loomult oli Jüri Kivi tore ja korralik härrasmees. Vaevalt et leidub inimesi, kes oleks näinud teda kurjana või kurvana.
Alati mõnusa heatahtlikult muigel näo ja sõbraliku olekuga kaaslasena jääb Jüri Kivi meile alatiseks meelde.

Jüri ärasaatmine toimub neljapäeval 11.02.2021 kell 13.00 Kalevi Jahtklubi lipuväljakul.