2018. aasta hakkabki tasapisi läbi saama. Kalevi Jahtklubi 70. juubeliaasta oli teguderohke, täisvereline purjetamishooaeg merel ja edasiviivate sammudega klubi igapäevaelus. Hooaja lõpetamine toimus 17. novembril toredas meeleolus Lillepaviljonis, mis on Kalevi Jahtklubi hooaja pidulikke lõpetamisi võõrustanud mitmeid kordi. Sel aastal oli hooaja lõpetamisel osavõtjate rekord, ligi 300 inimest! Väga tore on näha liikmete soovi ühiselt tihedale ja heale hooajale punkt panna.

2018. aasta oli tihe regatiaasta, samuti olid klubiliikmed aktiivsed merematkajad. Osavõturekordi saavutas 42. Spinnakeri regatt, arvukad olid osavõtud nii Marinepool-KJK Kolmapäevaregatist kui ka Seiko Cupist. Kasvava populaarsusega on eelmisel aastal ellu kutsutud Baltic Sea Solo Race, millest võttis osa 29 jahti.

Klubis tehti aasta jooksul palju tööd, et meie ühine teine kodu areneks ja ilusamaks muutuks. Sadamasse sai kena terrass, kus kamraadidega juttu ajada ja sadamamelu nautida, siinkohal soovime tänada Andres Essensoni, kes sadama terrassile kaunid lillekastid kujundas. Klubihoone juures tõsteti aeda hoonele lähemale, et sadam tänu kaikohtade arvu suurenemisele talvel arvukamalt jahte ära mahutaks.

Lõpetamisel jagati kätte medalid hooaja regattide parimatele ja tunnustati neid, kes olid sel aastal eriti tublid ja näitasid häid tulemusi. Samuti tänasime ka võistlusametnikke-toetajaid, kelle tegevus võistlustel ja klubi igapäevaelus on hindamatu väärtusega.

Aasta Teoks valiti hooaja pidulikul lõpetamisel Uku Randmaa osalemine Golden Globe Race regatil.

Aasta Soodimehe tiitli pälvis ORC MMil jahil Olympic pardal B klassi  pronksi saanud ning jahi Technonicol pardal A+B klassi Euroopa meistriks tulnud soodimees Raul Grigorjev.


Aasta Üllatajaks kuulutati Zoom8 EM-ilt tüdrukute arvestuses hõbeda saanud Karolin Härm.


Aasta Kapteni väärikas tiitel anti ORC MMil jahil Olympic pardal B klassi  pronksi saanud ning ka Melges 24 Eesti meistriks tulnud Tiit Vihulile.

Parima noorte välistulemuse eest tunnustati Karolin Härmi, Veronika Kuvatovat ja Hannah Tuulast. Viimased tulid RS Feva U18 EM-ilt koju hõbedaga tüdrukute arvestuses.  Parimaks täiskasvanute välistulemuseks tunnistati jahi Technonicol ORC A+B klassi Euroopa meistritiitel – Technonicoli meeskonda kuulusid Kalevi Jahtklubi liikmetest Tanel Tamm, Rene Treifeldt, Raul Grigorjev, Martin Gustav Lepp, Riho Koost, Andrus Luht ja Martin Müür. Parim Melges24 oli sel aastal jaht Lenny, mille võistkonnas olid Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Maiki Saaring, Tammo Otsasoo, Henri Tauts. Parima jääpurjetaja tiitli said Andres Laul ja Ants Haavel. Eriauhind anti ka kõige kaugemale purjetanud klubiliikmele, selle pälvis Uku Randmaa.
 

Eraldi tänati jahtklubi poolt võistlusametnikke ja klubi ellu panustajaid Madis Ausmani, Elle Bubertit, Kalju Kirssi ja Piret Salmistut (fotol). Veelkord suur tänu neile klubi poolt!

Hooaja lõpetamisel peeti meeles ka kolme klubi auliiget, kes on palju panustanud noorte- ja tipp-purjetamisse. Sel aastal tähistasid olulisi verstaposte Jüri Šaraškin (pildil), kes pidas sel aastal 80. juubelit; Kalevi Jahtklubi Purjespordikooli asutaja ja pikaaegne juht Mart Meiel, kellel oli 70. juubel ning Rein Ottoson, omanimelise purjespordikooli asutaja ja juht kel täitus 65. aastat, Kalevi Jahklubi poolt peeti neid hooaja lõpetamisel meeles meenetega.

Hoidkem siis talvel  hinged erksad, silmad teravad ja lihased soojas – 2019. aasta hooaeg tõotab tulla taas põnev ja sündmusterohke nii regattidest osavõtjatele kui ka merematkajatele!

Ja jälgige klubi uudiseid, juba jaanuaris algavad meil põnevad ja seltskondlikud klubiõhtud!

Vaata hooja piduliku lõpetamise pildigaleriid KJK facebooki lehelt (pildistas Raigo Pajula).